Vinterjakt

Når vinteren faller over landskapet, er det på med skiene og ut i naturen. Tusenvis av nordmenn har allerede planen klar for seg så fort snøen begynner å falle fra himmelen.

Langrenn er en del av vår kultur, tross alt. Det å stå på ski gir ekstremt bra kondisjon og benstyrke, samtidig som man får sett Norge som forfedrene våre gjorde. Er man i tillegg glad i jakt, kan det lønne seg å ta med rifla på neste skitur – kanskje kommer man hjem med en rype eller to! Det gjelder bare å kamuflere seg og finne et godt sted å campe, så kan man raskt bli en skikkelig jeger.

Foretrekker man fart og spenneing, kan støkkjakt eller toppjakt være et alternativ. Toppjakt er veldig populært om vinteren. Her sklir man rundt i skogen på ski og titter opp i trærne, gjerne sammen med veltrente hunder. Der sitter nemlig store fugler og gjemmer seg fra den kalde snøen.

Fanger man en interesse for jakt på ski kan man jo få igang en karriere som skiskytter! Kanskje blir du til og med den neste store skiskytteren i Verdenscupen? Tenk hvor morsomt det hadde vært om hele verden fulgte med på deg mens du gjorde det du kan best? Om sportsgiganten Betsafe og andre spillsider la ut fantastiske odds på hvilken medalje du kom til å ta? Det er nemlig ikke uhørt at folk har startet en karriere ved å gjøre noe man liker – det finnes faktisk ikke en raskere karrierestige enn når man gjør noe man virkelig brenner for!

Det er raskt gjort å bli en god skiskytter om man liker jakt, men det er ikke alltid det går motsatt vei. Tora Berger er en av Norges aller største skistjerner med haugevis av gullemedaljer i skiskyting. Tora er i tillegg meget interessert i jakt, noe hun ikke har peiling på i det hele tatt! Hun har nå prøvd seg på jakt både om sommeren og om vinteren, men hun har ikke lykkes med å fange sin egen middag helt enda. Det er jo så mye lettere å skyte på en svart ring enn å faktisk treffe en flaksende fugl eller løpende hare!