Få jaktkort

Vil man ut å jakte så finnes det noen ting som man må ha i orden først. Først og fremst så må man gjennom en jaktprøve. Jaktprøven er satt opp med en teori del og en praktisk del, slik at man blir forberedt og opplært i alt det man må vite når man skal på jakt.

Når jaktprøven er fullført og bestått blir man automatisk registrert i det som heter jegerregisteret. Der må man først og fremst betale en jegeravgift og det gjøres veldig enkelt ved at man får tilsendt en giro. Når betalingen har blitt gjort og godkjent så vil man da få tilsendt en kvittering. Den kvitteringen kan brukes som en form for jaktkort, slik at man har tillatelse til å jakte i 10 dager.

Vil man ut på jakt igjen, så må man søke om å få jaktkort. Det kan gjøres flere steder på nett. Man må da først og fremst velge hva slags jakt man skal på, for eksempel om det er storvilt eller småvilt. Når det er gjort så må man betale et engangsbeløp for å få jaktkortet. Og etter dette får man tilsendt et jaktkort som er gyldig i et bestemt antall dager.