Lengre jaktturer

Før man begir seg ut på en lengre jakttur, er det viktig å tenke gjennom hva man bør ha med seg. Avhengig av hva man jakter på, bør man huske på både kamuflasje, lokkemat, niste, rikelig med drikkevarer (gjerne av ymse slag) og ikke minst våpen eller feller.

For å nedlegge byttet

Uansett om man legger feller eller står på post, må man ha med det som trengs for at man faktisk skal jakte på noe, enten det er rype, elg eller mår. Pak

k derfor i sekken eller bilen det viktigste: Jaktutstyret. Kamuflasje er i noen tilfeller alfa og omega, men det kommer an på hvordan du jakter. Og glem endelig ikke ammunisjon og ekstra lokkemat!

Underholdning er viktig

hunter phone

For å unngå lange, kjedelige timer, enten mellom fellesetting eller mens du venter på post, kan det være greit å ha med seg noe man kan ha det moro med. Er man flere sammen, kan det være greit å ha med en kortstokk eller en «voksen» vitsebok, slik at man kan kose seg maksimalt på turen. Er man på jakt alene, eller har lange timer ensom på post, kan man ha med spill på mobilen eller nettbrettet. Da kan man oppleve litt ekstra spenning med Mega Fortune eller andre spill på nett, eventuelt kan man forholde seg til spill som ligger inne på mobilen, om man ikke har nett der man er.

Ta vare på jaktutbyttet

I tillegg til at man skal være klare for jakten og ventetiden, må man selvfølgelig også være i stand til å slakte sin fangst og preparere kjøttet, slik at det er enkelt å ta med hjem. Også oppbevaring er det viktig at man har tenkt på, slik at man ikke behøver bekymre seg mer enn nødvendig for kjøttet før man kommer hjem og får frosset ned hjorten, elgen eller rypa – ja, uansett hva man jakter på!