Jakthunder

Begrepet jakthunder blir brukt om ulike brukshunder som først og fremst er avlet frem for å bruke dem til forskjellige oppgaver innen jakt. En jakthund er da med et jaktlag som vil bestå av en eller flere jegere. Rasen av jakthund som man velger vil da variere ut i fra hva slags jakt man skal på og hva hunden egentlig skal brukes til.

Det finnes jakthunder som egner seg til storviltjakt, småviltjakt eller fuglejakt. Hunderaser som er egnet til fuglejakt er for eksempel cocker spaniel eller golden retriever. De går under kategorien fuglehunder, og det finnes da to underkategorier der. Den ene er stående hund og den andre er støtende hund. De egner seg da til forskjellige typer innen fuglejakt.

Rasene som er godt å bruke under småviltjakt er dachshunder, mynder eller ulike terriertyper. De kan da brukes i jakt på for eksempel ekorn, hare eller rødrev. Rasene som brukes til storviltjakt er som oftest ulike former for elghund, dachs, drever eller basset. De er da egnet til å brukes under jakt på elg, bjørn eller hjort. Det er stort sett spisshunder som brukes til storviltjakt, men det finnes så klart noen unntak.